ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Продължаването на програмата за саниране зависи от Народното събрание, заяви Павлова

лиляна павлова

Работата по сградите, за които вече са сключени договори за саниране с изпълнители и са част от договорите с Българската банка за развитие може да продължи, тъй като необходимите за целта средства са част от гарантирания ресурс от 1 млрд. лева. Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова по време на работна среща с представители на Националното сдружение на общините.

На срещата бе обсъдено временното преустановяване на сключването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

"Дали ще може да бъдат сключвани нови договори зависи от това дали програмата ще получи подкрепа и мандат от Народното събрание след одобряването на бюджета за 2017 г. и даването на мандат за увеличаване на бюджета на програмата с още 1 млрд. лева, за да може да се гарантира, че финансирането на нови договори през Българска банка за развитие ще продължи през следващите години. В противен случай договорите, които бъдат сключени, ще са финансово необезпечени", обясни Павлова.

По отношение на търговете за избор на изпълнители на техническо и енергийно обследване и на строително-монтажни работи, които се провеждат в момента, министърът в оставка разясни, че за тях може да бъде поискано удължаване на срока на валидност на офертите от участниците в тях. Нови търгове могат да бъдат обявявани единствено под условие за осигуряване на финансов ресурс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст