АБВ призова за по-отговорно отношение към антитерористичния закон

АБВ - пресконференция

АБВ призова за по-отговорно отношения към антитерористичния закон в декларация от името на Парламентарната група на партията, прочетена от Светослав Белемезов, сочи БТА. Той посочи, че вчера на заседанието на комисията за контрол над службите за сигурност е бил разгледан на второ четене проектът за Закон за противодействие на тероризма. С огромно съжаление отбелязвам, че аз като вносител на предложение между първо и второ четене не бях уведомен и не ми бе дадена възможност да защитя нашите градивни предложения, които смятам, че в голяма степен подобряват закона, заяви Белемезов.

Според него дебат по закона отново не се е състоял, а това, че не се канят вносителите, за да защитят своите предложения, оставя впечатление за поредно бързане и че се приема закон, за да се отчете дейност. Белемезов посочи, че с подобен начин на приемане на толкова специфичен закон се насаждат страх и омраза и се оправдава недоверието на неправителствения сектор и на гражданите към проекта за закон. От АБВ не приемат такъв подход и призовават за по-отговорно отношение към тази чувствителна материя.

Белемезов отбеляза, че антитерористичният закон бил приет на първо четене под натиска на страха от тероризма. Не бива тези, които виждат неговите недостатъци, да бъдат сочени за врагове и да бъдат изолирани от неговото обсъждане, коментира той и посочи, че от АБВ са го подкрепили с мисълта, че той ще бъде доработен и подобрен между четенията.

От АБВ смятат, че в светлината на инцидента в лагера в Харманли ситуацията трябва да се оцени много адекватно и да се признаят грешки, ако има такива. Трябва да предложим решения за българските граждани и решения за мигрантите – мирно решение и за двете страни, отбеляза Белемезов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст