ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Политиците да не провокират напрежение след бунта в Харманли, призова Цветанов

Парламент Цветан  Цветанов

Политиците да не провокират напрежение след бунта в бежанския център в Харманли. Там обстановката вече е спокойна. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание.

"С действията, които бяха предприети от МВР в последните часове, нещата вече се успокоиха. Трябваше веднага медицинските екипи да влязат, за да може и самите бежанци да са спокойни, че това затваряне е продиктувано от тези медицински причини. В момента политиците трябва да бъдат много обрани и да не сме част от провокирането на напрежение между местните жители и бежанците, които са в съответния бежански лагер" коментира Цветанов. 

Той подчерта, че има образувани досъдебни производства и ще се установи кои са виновните за това провокиране и насилие, което имаше към полицейските служители и заплаха за живота и здравето на местните хора.

 „Имаме променяща се ежедневно среда за сигурност, което означава, че трябва да бъдем нащрек, да бъдем много внимателни и бдителни към всичко, което се случва около нас“, обясни Цветан Цветанов. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст