Румяна Арнаудова: Николай Ненчев е изпълнил политическо обещание с цената на престъпление

военен съд софия

Министър Ненчев е изпълнил политическото си обещание, което е направил пред работниците на „Интендантско обслужване“, че ще направи всичко възможно те да получат поръчката. Това каза Румяна Арнаудова на брифинг в Съдебната палата във връзка с повдигнато обвинение на министъра в оставка Николай Ненчев за престъпление по служба при провеждане на обществена поръчка за доставка на военни облекла.

„Очевидно е решил, че това може да се случи и с цената на престъпление“, каза тя. По думите интересът не е бил икономически. Тя обясни, че по указания на министър Ненчев е бил подложен на натиск изпълнителният директор на „Интендантско обслужване“, който пък е сключил договор за 900 000 лева – сума, която да се плати на „Лортън“. По думите й в последствие той е бил уволнен, заради лоши показатели.

Полковник Емил Ангелов поясни, че обществената поръчка е била за облекло на Сухопътните войски и на Военноморските сили.

Първият договор е бил сключен на 6 март 2015 г и е за 4.354 млн. лв. с ДДС, а вторият – от 3 ноември 2015 г. за 988 200 лв. с ДДС. "Съгласно изготвената експертиза щетата по първия договор е в размер на 196 701 лв., а по втория договор 63 082 лв. Сумата дава общо около 259 773 лева, какъвто е размерът на щетата за МО", допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст