АП – Бургас отказа отлагане на изпълнението на наказанието от 3 г. „лишаване от свобода“ на Атанас Щерев

Затвор

Апелативна прокуратура – Бургас потвърди постановление на Окръжната прокуратура в града, с което е  отказано отлагането на изпълнение на наказанието на осъдения с влязла в сила присъда Атанас Щерев от гр. Бургас. Той е подал жалба, с която е поискал изпълнението на наложеното му  ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3г. при първоначален „общ“ режим да бъде отложено, тъй като на ръководеното от него търговско дружество предстояло да финализира финансово-значими  договори.

Припомняме, че Щерев е осъден с влязла в законна сила осъдителна присъда, затова че на 5 януари 2014 г., в гр.Бургас, при управление на лек автомобил “Форд“ нарушил правилата за движение по пътищата, като приближил пешеходна пътека, не намалил скоростта си на движение и не спрял, за да пропусне пресичащата пешеходка Антоанета Д., като по непредпазливост й причинил тежка черепно-мозъчна травма, довела до смъртта на пострадалата – престъпление по чл.343 ал.ІІІ б.“Б“ вр. с чл.342 ал.І от НК.

Окръжна прокуратура –Бургас е определила жалбата като неоснователна, като е приела че не са налице необходимите законови предпоставки  изпълнението на наказанието да бъде отложено.

Апелативна прокуратура –Бургас е потвърдила постановлението на предходната инстанция.

Постановлението може да бъде обжалвано пред ВКП София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст