Избраха наследника на Фараж в ЮКИП

Пол Натъл

Пол Натъл бе избран за нов лидер на британската евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП), предадоха световните агенции.

Това показват обявените днес резултати от вътрешните избори на ЮКИП.

Нътъл, на 39 години, бе заместник-лидер на партията шест години, преди да подаде оставка през септември в обстановка на вътрешни борби в ЮКИП, след като британците гласуваха на референдум през юни за излизане на страната от Европейския съюз.

Новият лидер ще бъде изправен пред трудната задача да обедини партията, която понесе оставки на видни членове и е раздирана от вътрешни боричкания.

Той ще замени на поста харизматичния, но всяващ разделение Найджъл Фараж, който временно се върна на поста, след като неговата наследничка Даян Джеймс изненадващо подаде оставка.

В навечерието на днешния избор Найджъл Фарадж, за който се говори, че има вероятност да влезе в Камарата на лордовете, освен и възможността, макар и малко вероятна, да стане следващият британски посланик в Съединените щати, заяви, че няма повече какво да направи като лидер, защото се опасява за своята сигурност след "Брексит" и победата на Доналд Тръмп.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст