ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Над 3000 снегорина очакват първия сняг

снегорин

Над 3120 снегопочистващи машини в цялата страна вече са разположени на 345 опорни пункта в очакване на първия сняг. Агенция "Пътна инфраструктура" е сключила 35 договора с фирми за почистването на 20 000 километра републиканската пътна мрежа.

На работно заседание в АПИ за проверка на зимната готовност министърът в оставка Лиляна Павлова е разпоредила пълна мобилизация на фирмите. Министърът получи уверението, че от днес на обед снегопочистваща техника вече е разположена на определени места за изчакване в райони, в които се очаква снеговалеж.

Фирмите-изпълнители са проверявани няколко пъти за необходимата техника и материали, както и че пътищата и съоръженията от републиканската мрежа се обработват с разтвори на химикали и сол срещу заледяване във всички области на страната, както и с пясък в зависимост от класа на пътя.

Всички машини са снабдени с GPS, което позволява да се проследи движението им в реално време. Контролът на дейността на фирмите се осъществява както чрез технически средства, така и от служителите на АПИ по места.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст