ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Започна делото срещу младежите, обвинени в опит за убийство на тригодишно дете

Темида

Започна делото срещу младежите, обвинени в опит за убийство на малко дете. Четиригодишният вече Христо Велински, който беше приет в "Пирогов" преди малко повече от година след побой, вече е по-добре и живее при баща си в Пловдив. Това каза пред журналисти адвокатът на майката на детето Ивайло Абаджиев. Той представлява Невена Велинска по процеса срещу Патрик Първев и Александър Донов, които са подсъдими за опит за убийство на детето.

Бащата на Александър Донов – Светлозар каза, че с Невена Велинска се познавали от много години. Първоначалната уговорка за гледане на Христо била той да бъде воден сутрин на детска градина и прибиран вечер. Тези неща били уговаряни между Невена и Александър, но в присъствието на баща му.

Александър се преместил да живее в дома на Невена, за да може да се грижи за детето и през нощта.

Светлозар разказа за случай, в който Христо получил пристъп. Говорили с майката, а тя обяснила какви лекарства да бъдат дадени на детето. В деня, в който детето било закарано в "Пирогов", Александър се обадил на баща си и казал, че детето гледало в една точка и не реагирало. Станало дума, че Христо бил паднал, но подробности около инцидента Светлозар не си спомни.

През лятото на 2015 г. 3-годишно момченце беше настанено в „Пирогов” с множество наранявания и известно време беше в кома. Разследването установи, че то е било пребито от Донов и Първев. Детето е било поверено на Александър Донов, докато майката е на работа в чужбина.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст