ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Консултативният съвет за национална сигурност търси решение на политическата ситуация

президентство

Президентът Росен Плевнелиев свиква Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) днес. Парламентарно представените партии трябва да стигнат до консенсус за излизане от политическата ситуация, до която се стигна след оставката на втория кабинет на Бойко Борисов. На заседанието бе поканен и новоизбраният държавен глава ген. Румен Радев, но той обяви, че няма да участва, тъй като още не е встъпил в длъжност.

ГЕРБ и БСП категорично отказват да направят опит да съставят правителство в рамките на 43-ия парламент. Желание за съставяне на кабинет проявиха само лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, които получиха подкрепа от новия си коалиционен партньор Волен Сидеров. Възможно е и Реформаторският блок може да направи опит за съставяне на програмно правителство.

Президентът Плевнелиев от своя страна може да забави процедурите по връчване на мандатите, за да не той съставя служебно правителство.

Ако днес не се стигне до консенсус за подкрепа на програмен кабинет, партиите в парламента трябва да се обединят около дата за предсрочни парламентарни избори в началото на април.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст