Няма сериозни проблеми със зимната обстановка по пътищата

зима

Първият сняг за тази зима засега не създава сериозни проблеми. Главните пътища в страната са проходими при зимни условия, но трябва да се шофира със съобразена с обстановката скорост. Всички пътни служби заявиха, че са в готовност за своевременното почистване и опесъчаване на пътищата.

В София заради силния снеговалеж са затворени пътищата към хижа "Алеко" и местността "Златните мостове" на Витоша, предаде БНР. Градският транспорт се движи по всичките си линии. Временно бе ограничено движението по пътя Владая – Перник заради снегопочистване. "Фирмите ще работят през цялото време. Преди малко се договорихме да се затвори за момент шахта под "Симеоновско шосе", за да минат снегорините да почистят. За момента трафикът се успокои и ще продължи почистването. Възложила съм, след почистване на основни трасета на градския транспорт, да се влиза и в основни квартални улици, особено там, където има училища и детски градини", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

В страната заради зимната обстановка е ограничено движението за товарни автомобили над 10 тона по пътя Батак – Доспат и прохода Троян – Кърнаре.

На територията на цялата Пазарджишка област вали сняг. През нощта  на тел 112 са получени два сигнала за заседнали камиони по пътя Батак – Доспат и Белово –Юндола, но екипи на полицията са се отзовали на място. Тировете са изтеглени и движението е възстановено. Всички пътища в областта са проходими при зимни условия.

Между 5 и 10 сантиметра е натрупаната снежна покривка в област Благоевград. За почистването на основните пътища и трафика към момента. 106 машини работят повече от осем часа по основните пътни артерии в областта. Пътната настилка се третира с материали срещу заледяване и снегозадържане. Проходите Предел и Попови ливади са почистени до асфалт, информираха от Областно пътно управление. Нормално проходим е и главен път Е-79, който също е обработен с луга и пясък. Участъците, в които има натрупана снежна покривка, се почистват с техника. Трафикът от автомобили е обичаен за делника, като не са допуснати задръствания заради снегопочистването.

Във Варна вали мокър сняг, но засега пътните настилки не се опесъчават, защото температурите са положителни. Пристанището и летището работят нормално. Машини обработват пътищата със сол и луга. Засега вятърът не е силен, но по цялото Черноморие има обявен жълт предупредителен код.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст