ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов получи орден от Орбан

Министерски съвет -  министър-председателят Бойко Борисов  се срещна с унгарския премиер Виктор Орбан

Премиерът в оставка Бойко Борисов беше награден с Големия кръст за граждански заслуги на Унгария, второто най-високо отличие в йерархията на унгарската държава.

Българският министър-председател получи наградата от своя колега, премиерът Виктор Орбан, който заяви, че орденът се връчва за заслугите на Борисов в задълбочаването на българо-унгарската дружба.

От своя страна Бойко Борисов благодари за наградата и увери, че страната ни ще продължи да работи за защитата на българската и на европейската граница. "Тази награда не е за мен лично – тя е за усилията на цялото правителство, на всички български полицаи, граничари, военни, всички, които денонощно бдят за сигурността на Европа. Тази безпрецедентна криза в света – войни, бежански потоци, мигранти, неравенство – все по-тежко ще става. Мога само да ви уверя, че в България ще направя всичко необходимо тази политика, тази защита не само на българската граница, да продължи", каза българският премиер.

"Също така борбата с престъпността, контрабандата, корупцията и всичко, което трови нашата държава. Още веднъж благодаря, че в такъв момент с вашата оценка стимулирате всички в България, които са приели тази кауза и повтарям – в най-трудните условия продължаваме да изпълняваме своите ангажименти към цяла Европа", заяви Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст