ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова: Нямам амбиции да съм премиер

корнелия нинова

БСП няма да предлага министри в служебен кабинет на Румен Радев и няма да има никакво вмешателство, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на Би Ти Ви.

 "С новоизбрания президент имаме различни виждания по някои теми и в това няма нищо лошо. Пример за разминаване е съдебната реформа. Радев няма да променя евроатлантическия път на България", коментира Нинова.

Тя подчерта, че левицата категорично няма да подкрепи кабинет на Патриотичния фронт и този парламент е вече с изчерпано доверие – каквото и правителство да се състави ще бъде нестабилно и мъчително за държавата. Според нея не бива да се напряга общественото мнение, че страната е в политическа криза и в момента всичко се случва както е предвидила Конституцията.

"Изборите трябва да покажат новото мнозинство, тъй като нестабилното двегодишно управление на ГЕРБ произведе парламент, в който решенията са се вземали с пазарлъци", допълни Нинова.

Председателят на левицата заяви, че победата на изборите на ген. Румен Радев е резултатът от това, че бил издигнат от БСП, в комбинация с качествата на левицата и благодарение на това, че народът е преодолял апатията и политическото отчаяние. Нинова добави, че от пролетта насам социолозите отчитат ръст в подкрепата към БСП.

Нинова беше категорична, че няма амбиции да бъде премиер и не смята, че трябва да се участва във властта просто ей така.  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст