ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Атака срещу РЦБ: Опровергаха съобщение, че хакери откраднали 2 млрд. рубли от кореспондентски сметки

РЦБ

Руската централна банка опроверга съобщенията, че хакери са откраднали 2 милиарда рубли (31 милиона долара) от кореспондентски сметки във финансовото учреждение, информира ТАСС.

СNN съобщи по-рано, че хакери са откраднали от сметките на руски банки в Банката на Русия 2 милиарда, а като цяло са се опитали да отмъкнат 5 милиарда рубли. Руската централна банка информира преди това за регистрирани в началото на годината целенасочени кибератаки и предотвратена кражба на 1,67 милиарда рубли, отбелязва агенцията.

"Съобщенията за кражба на 2 милиарда рубли от кореспондентски сметки в Банката на Русия чрез хакерска атака не отговарят на истината. В представения снощи преглед на финансовата стабилност ставаше дума за загубите на търговските банки и на техни клиенти от хакерски атаки за цялата 2016 г.", заяви за ТАСС финансовият регулатор.

Шефът на отдела за мониторинг на кибератаки в Банката на Русия Дмитрий Фролов разказа на конференция в четвъртък, че през 2016 г. банките са съобщили на регулатора за понесени щети в размер на 5,2 милиарда рубли от атаки срещу системите за дистанционно банкиране, припомня агенцията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст