ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Путин: Балансът се възстановява след неуспешните опити за еднополюсен свят

путин

Балансът в света се възстановява след неуспешните опити за създаване на еднополюсен свят. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за руския телевизионен канал НТВ.

"Това е неизбежно. Опитите за създаване на еднополюсен свят се провалиха. Живеем в различни времена. Русия винаги се е придържала към това, че трябва да уважаваме интересите на другите, докато същевременно защитаваме нашите. По този начин ще изграждаме нашите отношения с колегите", поясни той.

Президентът коментира защо Западът не зачита позицията на Москва за уреждане на военни конфликти, например бомбардировките на НАТО над Югославия през 1999 година и операцията на алианса в Босна и Херцеговина през 1995 година.

"Отговорът е много прост: само високите гласове са чути. Ситуацията се променя. И аз мисля, че не е тайна за никого, че много от нашите партньори сега предпочитат да се спазват международното право, защото световният баланс постепенно се възстановява", изтъкна руският лидер.

Владимир Путин нарече Доналд Тръмп "умен човек" и подчерта, че магнатът разбира нивото на отговорност, свързана със задълженията му като държавен глава, и ще действа в съответствие с това.

"Тръмп беше бизнесмен и предприемач. Сега е държавен представител, президент на САЩ, един от световните лидери, ключова глобална икономика и военна сила. Успехът му в бизнеса го прави умен човек. Като умен човек той е способен бързо да отиде на друго ниво на отговорност. Очакваме да действа по такъв начин", изтъкна президентът на Русия.

Путин и Тръмп проведоха телефонен разговор на 14 ноември.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст