Бандити грабят по паркингите, пияни карат без да им пука, сочи МВР

пиян шофьор

Вчера 58-годишен мъж е станал жертва на крадци на паркинг на търговска верига в Кюстендил. Излизайки след пазаруване, видял, че е спукана гума на автомобила му. Оставил чантата в колата и се заел със смяна на гумата. Като приключил, установил, че липсва чантата му с документи, пари и законно притежаваното му лично оръжие.

По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурният прокурор.

Две бързи полицейски производства срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол, са започнати вчера. В РУ Дупница досъдебното производство е срещу 23-годишен перничанин, който е причинил ПТП на АМ „Струма“, нанесъл е щети на автомобила и еластична ограда на магистралата. Водачът не е пострадал, тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 1.92 промила алкохол в издишания въздух.

В РУ Кюстендил е задържан 41-годишен шофьор от с. Гърляно. Той е управлявал автомобила си с 2.33 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Проверката е извършена през изминалата нощ в района на с. Жиленци.

Вчера преди обяд мобилна камера на сектор „Пътна полиция“ е заснела лек автомобил „Сеат Леон“ на ул. „Раковски“ в Кюстендил да се движи със 106 км в час при ограничение от 40 км. Автомобилът е заснет в близост до 2 училища, посоката на движен е била към плажа. Автомобилът е собственост на 19-годишен кюстендилец, предстои да се установи кой е управлявал автомобила

Шофьора го грози глоба и лишаване от правоуправление за това нарушение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст