Борисов благодари на Юнкер за 48 млн. евро, отпуснати за границата

Министерски съвет - Бойко Борисов

Изключително съм благодарен на Европейската комисия и на президента Жан-Клод Юнкер, че спази обещанието си и одобри допълнително 48,2 млн. евро извънредно финансиране за подобряване на управлението на границите и справяне с миграционната криза. Това решение допълва грантовите споразумения между Европейската комисия и България, които договорихме на срещата ни на лидерите от ЕС през септември в Братислава. Това написа премиерът в оставка премиерът Бойко Борисов на страницата си във Фейсбук.

"Въпреки това нашите политически опоненти в България не се свениха да изрекат поредица от лъжи, включително и това, че тези пари няма да бъдат преведени на страната ни. Нека днес всеки да прецени на кого може да вярва", коментира той.

От отпуснатите от ЕК пари 36.2 милиона евро ще получи МВР за подобряване на управлението на границите, включително за закупуване на техника за наблюдение и за подобряване на компютърните системи на гранична полиция. Други 12 милиона евро ще бъдат използвани за допълнително подобрение на управлението на мигрантските потоци.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст