Пътниците от отвлечения либийски самолет се върнаха в Триполи

отвлечен либийски самолет

Пътниците от либийския самолет, който преди ден беше отвлечен и принуден да кацне в Малта, днес пристигнаха в либийската столица Триполи. Това съобщава ДПА, позовавайки се на информация от либийската държавна агенция ЛАНА.

Пътниците изглеждаха здрави, когато напускаха самолета на либийската авиокомпания Afriqiyah Airways, който ги транспортира от Малта, допълва агенцията.

Няколко официални лица от правителството посрещнаха пътниците при пристигането им на летище "Митига" в източната част на Триполи. Агенцията не посочва броя на пристигналите.

Припомняме, че самолетът на Afriqiyah Airways със 111 пътници и 6-членен екипаж бе отвлечен в петък, докато изпълнявал вътрешен полет от Ссбха в Южна Либия за Триполи.

Двамата либийски похитители принудили "Еърбъс" А320 са се пренасочи към Малта.

След четиричасова драма на средиземноморския остров, похитителите се предадоха и всички пътници и екипаж напуснаха самолета невредими.

По-късно малтийското правителство разкри, че похитителите са използвали фалшиви оръжия.

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат отрече медийни публикации, че похитителите са искали убежище в неговата страна.

Либия бе хвърлена в хаос след 2011 г. след свалянето с въоръжен бунт на дългогодишния диктатор Муамар Кадафи. Богатата на петрол държава е разделена между две съперничещи си администрации: едната подкрепяна от ООН в Триполи и друга в източния град Тобрук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст