Руски самолет Ту-154 падна в Черно море

ту-154

Руски самолет Ту-154 с 91 души на борда падна в Черно море, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. Това е станало малко след излитането му от летището в град Алдер край Сочи. В машината е имало 83-ма пасажери и 8 души екипаж.

На 6 км от бреговете на Сочи в Черно море са намерени отломки и шасито самолета. Източник от министерството на отбраната посочи, че тези неща са били открити в хода на оглед на акваторията от сътрудници на руската Държавна инспекция по малките плавателни съдове. В момента се провежда спасително-издирвателна операция. Хора засега не са открити, каза още източникът. Намерено е тялото на първия загинал, съобщи междувременно Интерфакс.

От военното ведомство уточниха, че в самолета е имало руски военнослужещи, представители на руски медии и членове на знаменития ансамбъл за песни и танци на руската армия, носещ името на руския композитор и диригент Александър Василиевич Александров. Това е най-големият ансамбъл в Русия.

Артистите от ансамбъл "Александров" са отивали да поздравят с настъпването на Новата година авиогрупата на руските военно-космически сили в авиобазата Хмеймим в провинция Латакия в Сирия, съобщи министерството на отбраната.

Следственият комитет на Русия образува наказателно производство във връзка с катастрофата със самолета на руското министерство на отбраната, летящ за Латакия.

Метеорологичните условия на летището край Сочи Адлер, откъдето е излетял самолетът Ту-154 на руското министерство на отбраната, са били добри, предаде ТАСС. Източник описва времето дори като лятно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст