Стотици ученици писаха на Фандъкова във Фейсбук да удължи ваканцията

СОС Йорданка Фандъкова Мария Бояджиева

Стотици ученици писаха на столичния кмет Йорданка Фандъкова на страницата й във Фейсбук с настояване да бъде удължена ваканцията, след като Министерството на образованието остави кметовете сами да решават дали ваканцията да бъде удължена или не.

"От вчера следобед до днес получих няколко стотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари. Миналата сряда по мое настояване Инспектора по образование на София удължи ваканцията до 9 януари. Вчера всички директори получиха инструкции от Инспектората да пуснат отоплението, така че през събота и неделя учебните стаи да се стоплят. Ако все пак някъде има проблем с отоплението, директорите могат да обявят и неприсъствен ден. По отношение на минусовите температури навън – те са неоспорим факт. Затова в последните дни полагаме големи усилия да почистваме от сняг и лед основните улици. Така въпреки усложнената зимна обстановка в София, всички линии на градския транспорт се движат и до всяко училище може да се стигне. 

Поради тези причини повторното удължаване на ваканцията се отлага, засега. Разбира се, следим обстановката и сме готови да реагираме при промяна на ситуацията в София", отговори Фандъкова..

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст