Ръст на туристите през лятото от Германия, Русия, Полша, Чехия и Словакия

плаж

Очаква се ръст на туристите за лято 2017 година от Германия, от Русия, Полша, Чехия, Словакия, съобщи министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова в интервю за радио "Фокус".

"Изключително важно е всички договори за концесия и наем, които са изтекли до края на 2016 година, и тези, които изтичат в средата на 2017 година, да бъдат подсигурени и да няма плажове без стопани, за да се гарантират всички тези ръстове. С големите туроператори, с които работим като „Томас Кук“, „ТУИ“, „Дер туристик“, вече договорихме между 30-40% ръстове за лято 2017 година на база на ръстовете от 2016 година. Включително тази седмица съм в Москва по покана на руския министър на туризма и председателя на Федералната Агенция по туризъм на Русия да договаряме лято 2017 година, което също е изключително важно. Русия е един от основите ни пазари“, каза министър Ангелкова.

Тя допълни, че още от април-май 2016 година се работи за успешен летен сезон 2017 година.

„2016 година имахме изключително успешен и рекорден сезон с ръст от 18%, над 5,5 млн. чуждестранни туристи само за първите 4 месеца, а с крилата на сезона стават над 6 милиона“, допълни Ангелкова. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст