БСП не се отказва от промяната в плоския данък, заяви Нинова

Корнелия Нинова

БСП не се отказва от промяната в плоския данък, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на Националния съвет на партията.

"Промяната, която БСП предлага в плоския данък, е ориентирана към три групи български граждани – за бедните, за средната класа и за българите с високи доходи.Предлагаме освобождаване от лихви по кредит на младите хора при купуване на първо жилище до 100 000 лв., както и намаляване на данък общ доход на семействата с деца с 50 лв. на всяко дете всеки месец", обясни Нинова.

Лидерът на социалистите каза също, че БСП ще преизчисли пенсиите и при най-ниските това ще доведе до почти 20 процента увеличение.

"Предлага се запазване на 10-те процента данък за средната класа. Хората с доходи над 10 000 лв. от заплати, рента, наем, лихви, да плащат 20 процента данък", обясни Нинова.

Тя даде негативна оценка на управлението на правителството на Бойко Борисов и коалиционните му партньори.

"Двугодишното управление на правителството на Бойко Борисов и мнозинството в 43-тото Народно събрание върна България назад. В страната липсва държавност, задълбочават се бедността и демографската криза, увеличават се неравенствата. В обществото липсва духовност, цари безкултурност, войнстваща арогантност, незаслужено отношение към творците", обясни Корнелия Нинова.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст