АП – Бургас започва разяснителна кампания за опасностите от безконтролното общуване в Интернет от деца

Прокуратура СГС Румяна Арнаудова - пресконференция мъм връзка с КТБ

С подкрепата лично на Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, пилотно от Бургас започва инициатива за провеждане на открити уроци в множество гимназии, която ще се проведе и на национално ниво.

На 24 януари 2017 г. (вторник), от 11.00 ч., в учебна зала на ПГРЕ „Г.С. Раковски“, гр.Бургас ще бъде проведен открит урок за деца от 9 клас, на който ще бъдат разяснени опасностите от безконтролното общуване в интернет пространството и последиците, до които може да доведе то. Ще бъдат представени реални примери на изнудени деца, включително от педофили. Предмет на демонстрация са и начините за ограничаване на кореспондентите в мрежата. Учениците ще бъдат запознати и към кого да се обърнат в подобни случаи.

Лектори на открития урок ще бъдат Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор на Република България, Йовита Григорова – зам. апелативен прокурор при АП-Бургас, Десислава Василева – секретар на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Бургас и Ваня Кънева – инспектор в „Икономическа полиция“ при ОД на МВР – Бургас.

Урокът ще бъде открит и за журналисти, като след неговия край Румяна Арнаудова ще отговаря на въпроси относно инициативата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст