Батериите запалвали “Самсунг Галакси Ноут 7”

самсунг

Проблеми с батериите на двама от доставчиците на "Самсунг" (Samsung) са причинили самозапалването на смартфоните Галакси Ноут 7 (Galaxy Note 7). Корейският технологичен гигант обяви резултатите от продължилото няколко месеца разследване на специална пресконференция, съобщава "Файненшъл Таймс".

Разследването е водено от независими експерти, като са изследвани над 200 хиляди устройства и 20 хиляди батерии. Прегледани са обстойно софтуерът на телефоните, сглобяването им, изработването на батериите, контролът върху качеството, както и доставките им, съобщи президентът на подразделението за производство на мобилни телефони на Кох Донг-жин.

Според специалистите, лоша изработка на батериите, позволяваща отклонения на положителните и отрицателните електроди, и липсата на сепаратор са позволили тяхното взаимодействие и възпламеняване. В тази връзка  "Самсунг" обяви, че ще създаде специална група за оценка на качеството на батерията, в която влизат външни консултанти и експерти от академичните и изследователски среди, за да се гарантира ясната и обективна преценка на безопасността на батерията и иновациите.

От своя страна Кох Донг-жин подчерта, че отстраняването на проблема, възстановяването на причинените загуби и връщането на доверието на потребителите, са най-важни за компанията в този момент.

"Днес, повече от всякога, ние поемаме ангажимент да печелим доверието на нашите клиенти чрез иновации, които дават ново определение на възможностите при безопасността на продуктите, и се превръщат в портал към неограничени перспективи и невероятни нови преживявания", категоричен е той.

От "Самсунг" съобщиха, че следващият модел от серията "Галакси С" няма да бъде представен на Световния мобилен конгрес в Барселона, който започва на 27 февруари. Кох не коментира кога компанията планира да пусне Galaxy S8.

Смартфонът Галакси Ноут 7 бе пуснат в продажба през август 2016 г., но само два месеца по-късно след множество случаи на самозапалване, корпорацията първо спря продажбите, а после и производството на този модел. Това й струваше 5.3 млрд. долара от оперативната печалба на компанията.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст