Токът доведе почти до бой БСП и ГЕРБ в парламента

Парламент - Георги Свиленски

Скандал избухна в парламента заради обвиненията на БСП към ГЕРБ, че на практика вече има режим на тока. 

БСП даде поредната си пресконференция по темата в парламента. Депутатите от БСП Таско Ерменков и Жельо Бойчев представиха писмо от Електроенергиен системен оператор АД, в което пише, че страната е предприела внос на ток заради студа, че индустриалният ток е в режим, а на края на писмото със задебелен шрифт е отбелязано, че "резервите, необходими за "функционирането на ЕЕС на България не само не се възстановяват, но и намаляват, като перспективите са ситуацията да се влоши през следващите дни. Поради тази причина ЕСО е информирало, че ЕЕС на България е в състояние на тревога".  "Двама министри ни лъжат, че няма проблем и че ние лъжем, все едно са от едно етническо малцинство", коментира Ерменков и добави, че скоро българската енергийна система ще е като дискотека. 

Докато вървеше пресконференцията, сред журналистите се промъкнаха депутатът от ГЕРБ и председателят на енергийната комисия Делян Добрев, който поиска да зададе въпрос на левите депутати. Те му отговориха, че не е журналист и не може. Въпреки, че не му разрешиха, Добрев попита депутатите от БСП каква е целта им, защо плашат хората и каза, че по тяхно време се запасявахме със свещи.

Депутатът Таско Ерменков му отговори, че "целта е да се гласува за по-отговорно правителство на идващите избори".  Добрев отвърна: "Благодаря, разбрахме целта на трибунката ви". 

Депутатите от двете партии влязоха в открит спор, като от всички страни се чуваха всякакви обвинения и подвиквания. Левите депутати викаха: "лъжете", а тези от ГЕРБ: "останете, мъже ли сте, имате криза в акъла, а не на тока". 

Скандалът приключи, след като двамата депутати от БСП напуснаха трибунката. Думата взе депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев, който обвини социалистите, че всяват смут сред населението и добави, че са за прокурор, съд и затвор, тъй като всяват паника.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст