Днес празнуват работещите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”

Софийски затвор

187 са служителите на Варненския затвор, като повече от половината от тях са надзирателите. Това казаха за Радио Варна днес от ръководството на затвора по повод празника на служителите на дирекция „Изпълнение на наказанията” – 29 януари.  Те работят в момента с 526 лишени от свобода – във Варненския затвор и в двете затворнически общежития  от открит тип  във Варна и в Разделна. От ръководството казаха още, че продължава започналият през есента ремонт на спалните помещения. Съгласно новите изисквания на Закона за изпълнение на наказанията и съгласно европейските директиви всяка килия трябва да има санитарен възел и течаща вода.

Затворът Варна е затвор от закрит тип. В него изтърпяват наказания лишени от свобода от области Варна и Добрич.  Построен е през 1928 -1929 г. Разполага със 70 спални помещения, медицински център, кухня и столова, киносалон, библиотека и параклис, изграден с активното участие на затворници, мебелен и механичен цех. В сградата има обособена стая за водене на групова работа с лишени от свобода.

Лишените от свобода в Бургаския затвор са 732 души. В двете затворнически общежития от открит тип „Строител“ и „Житарово“ има по 78 лишени от свобода, в корпуса на затвора са 586 души, а 42-ма са настанените в ареста към този момент.По повод празника 22 служители бяха наградени за постигнати успехи в работата

10-ти юбилеен празник честват всички служители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и териториалните й служби в страната днес. На 29 януари през 1879 година са подписани временни правила за затворите в България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст