Битият младеж до НДК е осъждан и регистриран е за наркотици, кражби и грабежи

КАТ

На този етап от извършващата се незабавна проверка във връзка с разпространен видеозапис е изяснено, че около 13.45 часа двама младежи влезнали в заведение за бързо хранене в района на НДК. Между тях и персонала възникнало пререкание. Те отказали да напуснат обекта, поради което чрез паникбутон служител е повикал охраняващата частна фирма. Охранителите извели младите мъже от заведението, сочи МВР.

Междувременно, към 14.15 часа, на тел. 112 постъпил сигнал за упражнено насилие. Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и Бърза помощ. Полицаите установили подателите на сигнала – двама младежи на 19 и 20 години, с видимо неадекватно поведение. Те отказали да подават жалба, както и да бъдат прегледани от медицинския екип.

Към момента в столично районно управление са поканени за изясняване на обстоятелствата около случая служителите на частната охранителна фирма, включени в екипа, отзовал се на сигнала от заведението. Предстои да бъдат призовани за даване на показания и младежите, замесени в инцидента.

Ето какво съобщи пък пред БНР Теменужка Капчина, началник на 4-то РУП в София: "Двамата са добри познайници. Този, който твърди, че е битият, има 144 заявителски материала срещу него. Съден е нееднократно, лишаван е от свобода. Има и притежание на наркотици, кражби, опасен рецидив. Има хулигански прояви, унищожаване и повреждане. Другият е с по-малко прояви, 45. Той също има кражби, грабежи, унищожаване и повреждане. Последно през декември миналата година има проникване в чуждо жилище в района на Шесто управление".

Работата по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст