След Доган, и Каракачанов получи Почетния знак “Стефан Стамболов”

Годишни награди за личен принос в лидерство на името на Стефан Стамболов за 2016 година. Иван Гранитски - журналист

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и издателят д-р Иван Гранитски бяха отличени с Почетния знак "Стефан Стамболов" на Института за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към Университета по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ).

Каракачанов прие отличието за личен лидерски принос към държавността с думите: "Винаги съм се стремял да поставям българския национален интерес над всичко. Включително и с компромисите, които направих в последната предизборна кампания. Компромиси трябва да се правят в името на нещо полезно и добро за нацията".

Той посочи, че смисълът на политиката е да служи на обществото. По думите му българските политици трябва да си поставят като обща цел изграждането на една силна и просперираща България.

"Властта не е най-важното нещо. Властта си заслужава, когато управляваш, не за да си сложиш портрета в някое министерство, а за да направиш нещо полезно за всички", отбеляза Каракачанов.

Според него българските политици трябва да спрат разделението. "От това делене не произтича нищо добро. Различните политически убеждения не трябва да са повод за омраза и противопоставяне. Смятам, че зад това разделение стоят един нечисти икономически интереси", каза още лидерът на ВМРО.

Издателят д-р Иван Гранитски бе отличен за личен лидерски принос към духовността. Гранитски сподели, че този тип високи награди са отличия за дейността на издателство "Захари Стоянов", което самият той ръководи. "Аз намирам една духовна връзка между дейците на българската култура и строителите на съвременна България. Затова благодаря на екипа на издателството, което популяризира българската класика и запазва българската национална идентичност. Споделям философията, че ако не си направил всичко за Родината, не си направил нищо", заяви д-р Иван Гранитски.

С почетния знак "Стефан Стамболов" през годините са отличавани президентите Жельо Желев и Георги Първанов, патриарсите Максим и Неофит, министър-председателят Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, вицепрезидентите ген. Ангел Марин и Маргарита Попова, почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст