Зеленогорски: Опитват се да разбият РБ, но няма да се получи

Парламент Найден Зеленогорски

На конгреса видях енергия и воля да работим за силен Реформаторски блок в парламента. Трябва да бъдем гарант както за дясноцентристко мнозинство, така и за продължаването на реформите, заяви заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски пред БНТ.

Той отбеляза, че се вижда опит за разбиване на Блока, но по думите му този опит ще бъде несполучлив. "Изживял съм момента, в който ДСБ напусна СДС, после разбиването на Синята коалиция, сега се направи опит за разбиване и на РБ, но този път несполучлив", обясни Зеленогорски.

Заместник-председателят на ДБГ обяви, че Реформаторите вече водят преговори с други дясноцентристки партии за предстоящите избори и подчерта, че вратата е отворена за всички, включително и за тези, които са напуснали.

"В следващия парламент Реформаторите ще работят за силна държава, която да гарантира равнопоставеност на собствеността, сериозни инвестиции в образованието, културата и здравеопазването. РБ ще се бори за съдебна реформа и върховенството на закона", каза още Зеленегорски.

Той очерта като основен приоритет за следващия парламент приемането на антикорупционния закон и нова наказателна политика.

Според него в листите на РБ за предсрочните избори трябва да попаднат почтени хора, професионалисти и лидери на местно ниво. "Ще избягваме парашутизма, тъй като искаме в листите да бъдат хора, които са работили активно за общността в определената област", подчерта председателят на Предизборния щаб на Реформаторския блок.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст