Огромно количество дискове и различен хардуер иззеха спецполицаи при операция в Шумен

контрафактна продукция

В хода на предварителна проверка, извършена на 27 февруари от служители на териториалното звено „БОП“ в Шумен и колегите им от главната дирекция, е засечен разпространител на порнографски материали.

При последвали претърсвания в областния град са иззети огромно количество компакт дискове, лаптопи и настолни компютри, външни хард-дискове, флаш-памети, както и мобилния телефон на 27-годишния извършител. Според събраните до момента данни, той използвал приложение за чат-комуникация, за да разменя файлове, съдържащи детска порнография, с други потребители с подобни интереси. Мъжът е разкрит, въпреки завидните му компютърни умения и опитите му да прикрива следите си във виртуалното пространство.

Данните по разследването са разширени благодарение на сътрудничеството на спецполицаите от ГДБОП с техните канадски колеги.

Операцията е проведена под наблюдението на Районна прокуратура – Шумен и е част от продължаващите действия на ГДБОП за неутрализиране на престъпна дейност, свързана със сексуални посегателства над деца.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст