Задържаният под стража поданик на Обединеното кралство, издирван с ЕЗА за трафик на наркотици, поиска да бъде предаден на властите в родината си

Съд Варна

Съгласие да бъде предаден доброволно на властите във Великобритания изрази днес, 1 март 2017 г., задържаният за трафик на наркотици поданик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Джон Ивънс в съдебната зала. Състав на Варненския окръжен съд ще излезе с решение за предаването му в родината след изтичане на 3-дневния срок, в който Ивънс може да оттегли даденото съгласие. Едва тогава решението на съда ще бъде окончателно.

43-годишният англичанин е установен и задържан на ГПУ на летище Варна на 24 февруари 2017 г. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от Съда в Уестминстър. До произнасянето на Варненския окръжен съд по искането на Окръжната прокуратура той е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо поданика на Обединеното кралство Джон Евънс бе уважено на 27 февруари 2017 г. от състав на Варненския окръжен съд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст