Eнергетиката ще бъде приоритет при председателството ни на EС

делисивков

България работи ефективно за изграждане на Европейския енергиен съюз, като един от основните приоритети е приемането на Пакета "Чиста енергия за всички европейци", който държавите-членки на ЕС продължават да дискутират". Това каза служебният заместник-министър на енергетиката Константин Делисивков на заседание на специализираната комисия "Енергетика" към Германо-Българската индустриално-търговска камара. Пред участниците в дискусията той изнесе лекция на тема "Подготовка на българското председателство на Съвета на ЕС и Пакета "Чиста енергия за всички европейци".

"Eнергетиката ще бъде приоритет при председателството на България на Съвета на EС", подчерта зам.-министърът.

В национален контекст се разглежда и въпросът за енергийната сигурност и уязвимостта на Югоизточна Европа по отношение на енергийните доставки. Енергийният съюз, ключов политически приоритет на комисията "Юнкер", се фокусира върху енергийната сигурност и либерализацията на пазара.

"Подобряването на енергийната ефективност ще окаже положително въздействие върху икономическото развитие, заетостта и ще повиши конкурентоспособността на индустрията", допълни заместник-министър Делисивков, като коментира очакванията за реформи и развитие на енергийния сектор.

Целта на срещата беше фирми-членки на Германо-Българската камара от енергийния сектор да се запознаят с актуални дейности, свързани с българското председателство в сектор Енергетика.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст