Тръгна делото срещу митничарката, направила опит за подкуп

Съд - Бургас

Дело за опит за подкуп за 500 лева гледа днес Бургаският окръжен съд.То е срещу митнически инспектор,която е обвинена , че през юли 2015 г е подхвърлила в цигарена кутия парите на директора на комисията за защита на потребителите в Бургас Николай Стойков.

25 банкноти по 20 лева са били сложени в кутия от цигари от обвиняемата Марица, които тя оставила в кабинета на Николай Стойков преди близо две години. това разказа той като свителе по делото днес.Причината – че инспектори на дирекцията са съставили акт на заведение на южния плаж на Китен, което е стопанисвано от Цветана Галева, майка на митничарката. Те установили, че обектът работи без удостоверение за категоризация.

Стойков бил потърсен от жените, за да говорят за санкцията и заведението. Марица влязла в пререкания с директора и по думите му казала: "Дайте да оправим нещата" и подчертала: "При нас в митницата нещата стават много лесно."

Стойков отказал да продължи разговора, след това  митничарката излязла и по-късно се върнала, като оставила кутията с парите.директорът повикал служители на икономическата полиция, които я отворили и освен банкнотите вътре намерили лист с номера на актове, издадени и на други обекти, които били на плажа.

След Стойков беше разпитана и майката на Марица.Тя обясни, че стопанисва обекта от 2000 година и не е имала нарушения досега.Тя не е била пряк свидетел на разговора между Стойков и дъщеря й.

Делото продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст