Антоанета Цонева осъди Божидар Димитров за клевета

Антоанета Цонева

Антоанета Цонева – едно от лицата на Протестна мрежа и учредител на партия "Да, България" – осъди историка проф. Божидар Димитров за клевета, съобщи тя.

Цонева завела делото, след като Димитров я обвини публично, че организира и участва в платени протести. Това се случва в интервю за сайта "Пик" от юли 2016 г.

Цонева, която понастоящем е кандидат-депутат от "Да, България", е съдила историка за символичната сума от 1 лев, обясни нейният адвокат Николай Христов. Делото е спечелено на първа инстанция и има възможност да бъде обжалвано пред Софийския градски съд. Цялото производство продължило около 9 месеца.

Това не е първото спечелено дело на Антоанета Цонева за клевета. През януари т.г. тя осъди и в. "Монитор" заради твърдения, че е плащала за протести срещу главния прокурор Сотир Цацаров. Цонева е сред лицата, срещу които често "стрелят" медиите от кръга на Делян Пеевски.

Тя присъства и в разпространената преди 2 дни с тиража на в. "Телеграф" и "Монитор" безплатна книга "Крадци на демокрация".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст