Онлайн търговията нараства с 23% на година

мобилни приложения

Онлайн търговията нараства със средно 23% на година през последните пет години. Стана ясно по време на семинар на тема "Цялостни решения за онлайн магазини". На събитието беше представено първото цялостно решение за онлайн магазини в България eStore Solutions. Програмата е разработена от СИБАНК в партньорство със SoftUni Digital, СуперХостинг.БГ и STENIK.

По данни на Ecommerce Europe 1,1 млн. са потребителите, които пазаруват онлайн в България или това са 19% от населението над 15-годишна възраст. Средната сума, която един потребител отделя за онлайн покупки на година, е 262 евро, като самолетните билети и настанявания и пакетните туристически пътувания са най-популярните групи услуги, поръчвани онлайн.

Най-популярните продуктови групи, поръчвани онлайн, са дрехи, ИТ продукти, забавления, обувки и лайфстайл продукти. Много млади предприемачи искат да се възползват от възможностите на електронната търговия, но нямат нужната професионална експертиза и опит. Затова създателите на eStore Solutions имат за цел да предложат бързо и качествено изграждане на онлайн магазин, съобразен изцяло с индивидуалния проект и специфичните изисквания на всеки клиент. Те обясняват, че уникалното за българския пазар решение е подходящо както за предприемачи, които вече се занимават с електронна търговия и искат да увеличат продажбите си, така и за такива, които тепърва искат да стартират свой собствен бизнес онлайн. Пакетното решение е с повече от 20% по-изгодно от това услугите им да се купят поотделно.

В сферата на дигиталните продажби наличието на сигурно и надеждно платежно средство за електронен магазин е от изключителна важност. Като част от програмата eStore Solutions СИБАНК предлага надежден начин за приемане на плащания с банкови карти от всички големи картови организации, като осигурява сигурно решение, бързо обслужване и преференциални условия за участниците в програмата.

"Дигитализацията променя света и налага създаването на нови бизнес модели. Банките трябва да са готови да посрещнат предизвикателствата и да подпомогнат клиентите си в дигитализацията на техния бизнес, за да може той да се развива успешно и да расте. СИБАНК поставя във фокуса на своята дейност развитието на предприемачеството в България чрез насърчаване на онлайн търговията и подпомагане на клиентите да трансформират бизнеса си от офлайн към онлайн", заяви Франк Янсен, изпълнителен директор на СИБАНК по време на събитието по повод представянето на eStore Solutions.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст