Пенсионерка остана без пари и телевизора си на изплащане

Такси

Да си хванеш такси от улицата и накрая таксиметровият шофьор да ти отмъкне всичко – чанта, пари, документи и дори новия ти телевизор. Как пенсионерка стана жертва на нагъл таксиджия?

На 8 март – пенсионерите Гиньо и Галина от София решили да си направят подарък – телевизор. Старият се счупил, но заради малките пенсии не можели да си купят нов цяла година. Взели телевизора на изплащане – за една година по 35 лв. на месец.

Галина решила да го закара с такси до вкъщи. Хванала го от спирката пред магазин в столичния квартал „Гео Милев”. Таксиметровият шофьор закарал пенсионерката точно до входа в квартал „Слатина”. Преди обаче тя да успее да извади багажа си от колата, шофьорът тръгнал с новия телевизор, цялата пенсия на мъжа й, документите и ключовете за апартамента.

Възрастната жена започнала да вика за помощ, но наоколо нямало никого. Заради шока не успяла да запомни нито номера на таксито, нито фирмата. Надява се полицията да намери шофьора.

Сега с 50 лв. пенсионерите трябва да оцелеят до края на месеца. Имат дъщеря, но и тя нямала възможност да им помогне. Била на инвалидна пенсия. Ако шофьорът не работи в голяма таксиметрова фирма, е почти невъзможно да се намери, признават от Столичната община, откъдето издават и разрешителните.

Рискът да бъдем обрани от таксиметров шофьор е по-малък, ако поръчаме таксито по телефона. Можем да намерим и името му в електронния регистър на Столичната община.

Галина и Гинъо обаче нямат компютър и не знаят как да влязат в интернет. Затова се обръщат към таксиметровия шофьор чрез камерата на NOVA.

„Ако има душа и сърце, да върне, защото ние сме възрастни хора и останахме без пенсия, без нищо и как ще живеем. Това беше удоволствие, на стари години да вземем телевизор, да имаме нещо”, казва Галина.

Освен че са останали без пари и без така желания телевизор, пенсионерите ще трябва да го изплащат – цяла година. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст