Трима, превозвали незаконно добита дървесина, са осъдени след споразумение с РП – Тетевен

съд Тетевен

Съдът одобри постигнатото с Районна прокуратура – Тетевен споразумение, с което трима мъже от с. Галата са осъдени за транспортиране на незаконно добита дървесина.

Митко М., Руси М. и Ангел П. се признаха за виновни за това, че на 30.11.2105 г. в землището на с. Български Извор, Ловешка област, в съучастие, с товарен автомобил ГАЗ транспортирали 4,19 куб.м. /незаконно добити от другиго в частен имот в местността „Буров дол“/, дървен материал – едра строителна дървесина от вида „черен бор“ на стойност 460,90 лв. – престъпление по чл.235 НК. По отношение на Руси М. деянието е извършено при условията на повторност.

За извършеното престъпление Руси М. е осъден на шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

На Митко М. и на Ангел П са наложени наказания пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни срещи с пробационен служител и 120 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст