ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мей успокоява европейците за Брексит

тереза мей

Британският премиер Тереза Мей публикува статия в днешните броеве на седем европейски вестника, в която излага възгледите си за развода между Обединеното кралство и Европейския съюз, съобщи Франс прес.

Тя избра за целта ирландския вестник "Айриш таймс", полския "Жечпосполита", шведския "Дагенс нюхетер", испанския "Паис", италианския "Република", френския "Паризиен" и германския "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Мей за пореден път заява, че Обединеното кралство напуска ЕС, но не и Европа. "Искам да уверя, че това решение по никакъв начин не означава отхвърляне на общите ни ценности като европейци", пише тя. "Нито е опит да се навреди на ЕС", посочва тя и допълва, че страната й иска "Европейският съюз да успее и да просперира".

Мей говори за необходимост от "възможно най-тясно сътрудничество в областта на сигурността", защото европейците и британците "са изправени пред едни и същи заплахи като тероризма и екстремизма".

Накрая тя уверява, че иска час по-скоро да бъде уреден въпросът с гарантирането на правата на европейските граждани на острова и британските граждани, живеещи в страните членки на ЕС.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст