ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В новия бр. 17 на в. “БАНКЕРЪ” четете:

банкеръ

Постилат на Борисов с "Герговгейт"

Борисов печели само печели от "Герговгейт" като нанася наказателен, превантивен и предупредителен удар срещу БСП. Наказателен, защото го биха на президентските избори. Превантивен, защото му дишат във врата след парламентарните. Предупредителен, защото при сегашното парламентарно съотношение са в състояние да съкратят мандата му по всяко време. И понеже в цялата постановка личи дългата ръка на Брюксел, Борисов плаши с провал на европредседателството заради отказа на БСП да даде служебния вицепремиер Деница Златева за ресорен министър. Всичко по темата, четете в новия брой на "БАНКЕРЪ".

 

Африканци изкупуват моловете

Да сте чували напоследък за предстоящо откриване на мегамагазин където и да е в България? Пазарът буквално прекипя от шопинг центрове. През последните месеци обаче се оформя нова тенденция – успешните молове се продават в многомилионни сделки. Макар и мащабни, продажбите минават някак незабелязано, може би заради непознатите имена на новите собственици, повечето от които  идват от далечната Южноафриканска република. Тези дни например се разбра, че полската инвестиционна компания Globe Trade Center (GTC) е продала двата си мола Galeria в Бургас и Стара Загора на инвестиционния фонд MAS Real Estate. Кои други големи търговски обекти сменят собствениците ще научите само от "БАНКЕРЪ".

 

Кресло за мен, кресло за теб…

Ще я бъде ли магистрала "Струма", ще има ли тунел под "Шипка", ще получим ли обезщетение от "Газпром" заради неизгодните договори за газ, кои жилищни блокове в страната ще бъдат санирани и на какви цени…? Ще има ли нова концесия на столичното летище и при какви условия, ще се измъкне ли БДЖ от блатото с китайска помощ…? Списъкът с подобни важни въпроси е дълъг и техните отговори ще трябва да намерят  в следващите няколко години министрите, ангажирани с инфраструктурата в  бъдещото правителство. Официално техните имена ще бъдат обявени идната седмица, но клюките в бранша вече очертаха част от фаворитите за министерските кресла. 

 

ЧЕЗ иска да продава бързо

Чешката компания ЧЕЗ бърза да приключи сделката за продажба на активите си в България, научи "БАНКЕРЪ" от свои източници. Висшият й мениджмънт иска да се освободи от разпределителната мрежа в Западна България, ТЕЦ "Варна", фирмата си за търговия с ток, както и от двете по-малки мощности за производство на "зелена" енергия до края на идния месец. В последните дни на отиващата си седмица шестимата потенциални кандидат-купувачи, подали обвързващи оферти, са били поканени в централата на CEZ  в Прага, за да представят своите предложения. Кои са те и какви са шансовете им, чете в в новия "БАНКЕРЪ".

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст