Осъдиха трафиканти на бебета, ще плащат хиляди левове от затвора

Към затвора

Четирима търговци на новородени от Бургаско отнесоха сериозни присъди. Районните магистрати се произнасят след 3 години, тъй като делото започна през 2014 г.

Единият от осъдените е Руси Христов се размина с условна заради чистото си съдебно минало, но въпреки това ще трябва да плаща солена глоба за гнусното престъпление. Той получава 3 години „лишаване от свобода“, с петгодишен изпитателен срок и глоба в размер на 15 000 лв. Руси е признат за виновен в това, че в периода 26 юни – 4 юли 2008 г. приел в жилището си бременната Ю.Х., с цел продажба на детето.

Далеч по-солено наказание – 10 години затвор и глоба в размер на 50 000 лв., при строг режим отнесе Мехмед Ахмед. Той бе признат за виновен, че при продължавано престъпление и при условията на опасен рецидив, като извършител в съучастие със Славка Ахмедова, в периода 1 август – 23 септември 2009 г., в с. Каменар, община Варна, и на неустановени места на територията на Република Гърция, транспортирал бременната жена Ю.Х. от с. Каменар Гърция с автомобил, превел я през границата на ГКПП Кулата и я приел в жилище в Гърция, с цел продажба на детето.

6 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 30 000 лева, при строг режим пък получи Славка Ахмедова. Съдебната инстанция я призна за виновна съучастието й в престъплението на Мехмед А.

Четвъртият, който ще лежи при строг режим в затвора 10 години и ще трябва да плати глоба в размер на 50 000 лв., е Йордан Ангелов. Той също участвал в транспортирането на бременната жена и продажбата в Гърция на бебето й.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред следващата инстанция в 15-дневен срок.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст