Циркове в парламента

Парламент Веселин Марешки Воля

Парламентът работи едва от седмица, а кулоарите му вече заприличаха на циркова арена. Първото култово представление изнесоха новобранците от "Воля". Техният лидер Веселин Марешки сподели първите си впечатления от колегите депутати. В четвъртък (27 април) той обясни, че на определени места в сградата на Народното събрание се виждат кълба от цигарен дим, миришело на алкохол, а в някои лица се забелязвала употреба на дрога и упойващи вещества. Изобщо, част от народните представители изглеждали и се държали странно.

Лидерът на "Воля" бе категоричен, че неговата парламентарна група се придържа изцяло към здравословния начин на живот. Едва двама от депутати му пушели цигари, неколцина били абсолютни трезвеници и никой не употребявал наркотици. Марешки предложи в Сградата на съединението да се разположи подвижна лаборатория, която да измерва количеството цигарен дим и алкохолни пари във въздуха. По думите му е необходимо лаборантите да проверят психическата устойчивост на депутатите, както и ефекта на упойващите вещества върху тяхната психика.

На 26 април отново хората на Марешки се оказаха в центъра на вниманието, след като две избранички на "Воля" станаха заложнички в стаята на парламентарната им група. Дамите се заключили отвътре и изпаднали в паника, което наложи намесата на техния лидер и администрацията на Народното събрание. След бързата и сръчна работа на ключар те бяха "спасени".

Доста по-опитните депутати от ДПС също не останаха незабелязани. Водачът им Мустафа Карадайъ влезе в задочен спор с основния си опонент Лютви Местан. Според лидера на Движението Местан дължи извинение на редица хора. Първо, извинение чакали 100-те хиляди души, които председателят на ДОСТ излъгал на изборите през март. Второ, Местан бил длъжен да се извини на ДПС и структурите му, защото без тях никой нямало да знае за него. Трето, той трябвало да поднесе извинение на половин милион български граждани, които през годините гласували за каузата на Движението. Не на последно място, Местан дължал извинение за някакъв гаф. Какъв точно, не стана ясно. "Аз знам, че той знае, че не само аз и други, много други вече знаят какъв е гафът", обясни в енигматичен стил Мустафа Карадайъ. Неговото становище е, че след всичките извинения лидерът на ДОСТ трябва да напусне политиката и да си намери друго поприще.

Междувременно в пленарната зала се вихреха люти спорове. ГЕРБ и БСП успяха да се скарат за почти всички промени в правилника за дейността на парламента. Единствената точка, по която имаше единомислие, бе парламентарната ваканция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст