ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ВКС и ВАС ще решават кой съд да съди Калин Каменов за дискриминация

Темида

ВКС и ВАС ще решават кой съд да съди Калин Каменов за дискриминация След съдебна сага между врачанските съдилища се оказа, че решението кой да гледа делото срещу кмета на Враца Калин Каменов за дискриминация ще се вземе от ВКС и ВАС, научи BulNews.bg. Районният и административният съд във Враца не могли да се разберат кой от тях трябва да гледа дело срещу градоначалника. Затова те поискаха състав от трима представители на Върховния касационен съд и двама представители на Върховния административен съд да решат спора за подсъдност.

Делото, заведено преди няколко месеца, разбуни духовете във Враца. В него врачанка предяви иск срещу кмета за дискриминация. Става въпрос за заповед Калин Каменов, разлепена по вратите на сградата на общината, забраняваща на граждани, ползващи стола за диетично хранене в сутерена, да използват главния вход. Според врачанката вследствие на тази заповед са ограничени правата и законните интереси на столуващите граждани, включително възрастните и болните. Така хората трябвало заобикалят цялата сграда на общината и да влязат през задния вход (разстояние от над 300 метра), да преодоляват препятствие (стълбище на височина човешки ръст пред задния вход), както и да търпят унизително отношение от това, че имат достъп само от задния (животински) двор на сградата на общината.

Врачанката смята за дискриминация и изградената детска градина за децата на служителите на общината с общински средства, което според нея е също голямо нарушение. Жената иска от магистратите обезщетение от кмета – по един безплатен обяд за всички столуващи граждани, а също и премахване на посочените забрани.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст