ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ и Патриотите подписаха коалиционно споразумение

борисов сидеров симеонов каракачанов

Коалиционното споразумение между ГЕРБ и "Обединените патриоти" е подписано. Това обявиха тримата лидери на патриотичния съюз Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров пред журналисти в парламента. Те уточниха, че към споразумението ще има допълнителен анекс, който ще определи разпределението на министерствата и вицепремиерските постове в кабинета "Борисов-3". Анексът предстои да бъде финализиран в първите дни на месец май.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че към коалиционния кабинет ще има политически съвет, в който ще се обсъждат правителствените политики. Той ще се състои от шестима души и най-вероятно ще заседава всяка седмица. Симеонов допълни, че по този начин ще се гарантира съгласуването на идеи между партньорите в правителството. 

От страна на ГЕРБ в съвета ще участват лидерът Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов. А от името на Патриотите – Сидеров, Каракачанов и Симеонов. Последният член ще бъде от партията на Борисов, но ще бъде избран на по-късен етап.

В третия кабинет на ГЕРБ ще има 4 вицепремиери и 17 министри. Възможно е един от вицепремиерите ресорно да отговаря за предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст