ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Марешки: В парламента мирише на алкохол, някои лица употребявят наркотици

Парламент откриване на 44 Народно събрание Веселин Марешки

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки даде меко казано странен брифинг в парламента. Той обвини "определени" депутати в употреба на алкохол, цигари и наркотици в сградата на институцията. "Както сте забелязали от някои места в Народното събрание излизат кълбета от цигарен дим. Някъде мирише на алкохол, а в определени лица се забелязва употреба на наркотични вещества", заяви Марешки. По думите му някои депутати се държат и изглеждат странно.

Той посочи, че неговата парламентарна група е съставена от хора, които се придържат към здравословния начин на живот. Само двама от неговите депутати пушели цигари, похвали се аптечният бос. 

"Готови сме да извикаме подвижна лаборатория, която да следи чистотата на въздуха откъм цигарен дим и алкохолни пари", добави Веселин Марешки. Той уточни, че въпросната лаборатория може да провери "психическата устойчивост" на депутатите и ефекта на упойващите вещества върху тяхната психика. 

Лидерът на "Воля" също така обяви, че няма доброволно да се откаже от своя депутатски имунитет, който по-рано бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров. Марешки твърди, че се опитват да заграбят бизнеса му чрез съдебните дела, които се водят срещу него. "Въртят ме в едно измислено дело за изнудване за 5000 лв. Тази сума е нелепа. Комисия трябва да реши дали съм виновен, ако това се случи, няма да чакам гласуване и сам ще си дам имунитета", допълни той. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст