БСП поиска парламентарна комисия за магистралите

магистрала Струма лот 2 Лиляна Павлова Бойко Борисов

"БСП за България" предлага да се създаде анкетна комисия за установяване на пропуските и нарушенията при изграждане на магистрали и пътища в България.

От последните дни стана ясно, че в Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ са уговаряни обществени поръчки за десетки милиони и неправомерно са усвоени 50 млн. лева, припомни Кирил Добрев на брифинг в парламента. По думите на депутата от БСП политическото ръководство в лицето на тогавашния министър Лиляна Павлова е била информирана за това, което се случва в АПИ.

"И тук идва въпросът за отговорността", заяви Добрев. "Ако е виновен Лазар Лазаров, ще понесе наказателна отговорност, кой обаче ще понесе политическата отговорност, да не стане така след няколко дена, че Лиляна Павлова да проверява Лиляна Павлова какво се е случвало в АПИ", коментира той.Той посочи, че магистралите са гордост на правителствата "Борисов"1 и "Борисов"2, сигурно и на "Борисов" 3. "Искаме комисия, която да установи каква е цената, която плаща българския народ за тази гордост", добави депутатът от БСП. Според него анкетната комисия трябва да бъде създадена на паритетен принцип и подкрепена от всички политически сили.

В отговор Лиляна Павлова коментира, че умее да носи отговорност за своите действия и за своята работа. Компетентните органи са тези, които могат и трябва да разследват, ако има сигнали или съмнения за нарушения, добави тя. "Мисля, че това е един опит да бъда дискредитирана, както аз, така и постигнатото от правителствата "Борисов" 1 и 2 в реализацията на големите инфраструктурни проекти", каза Лиляна Павлова. Според нея България може да се гордее с изградените над 400 км нови магистрали и пътища, а всичко друго било опит за омаскаряване и дискредитация.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст