ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Да се борим с презастрояването в градовете, зове омбудсманът

Мая Манолова

Необходимо е национално решение за спиране на застрояването в градовете. Това заяви омбудсманът Мая Манолова по време на среща с жители на пловдивския район „Тракия“. Трябва да се създаде Национален фонд, в който да се събират средства за промяна на мащабните инвестиционни проекти, изграждащи се за сметка на зелените площи в междублоковите пространства, съобщи още Мая Манолова.

„Необходими са и промени в Закона за устройство на територията“, посочи народният защитник по време на срещата си с протестиращи жители на района, които настояват за прекратяване на мащабното застрояване в близост до домовете им. Манолова пое ангажимент да започне щателна проверка по случая, за който недоволните граждани са пуснали жалба именно до омбудсмана. Те искат наливането на бетон около домовете им да спре и да започне изграждане на спортна и детска площадка.

Според протестиращите, когато са закупили жилищата си, инвеститорът им е показал, че в зоната пред комплекса е планувана детска площадка и парк. Вместо това в последствие фирмата-изпълнител започва изграждане на двуетажен паркинг.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст