ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ОИК в Бяла Слатина не посмя да махне Ценко Чоков от кметското място в Галиче

ценко чоков

Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина днес реши Ценко Чоков да продължи да е кмет на врачанското село Галиче, макар реално той да не изпълнява тази длъжност от 26 май миналата година, сочи Bulnews.bg. Против предсрочното прекратяване на правомощията му като кмет са гласували 9 от 11-те членове на ОИК, а останалите двама са били за това правомощията му да бъдат прекратени. Решението за оставането му бе публикувано на сайта на Общинската избирателна комисия. Основният аргумент за вземането на това решение е, че към момента кметът Чоков е в неплатен отпуск до края на този месец.

Припомняме, че Чоков е в ареста вече почти година по обвинение за участие и ръководене на организирана престъпна група за лихварство и рекет.

Според комисията няма как да му бъдат предсрочно прекратени пълномощията, докато ползва отпуск. И няма как да му се търси отговорност защо не изпълнява задълженията си, тъй като ползва отпуск. Дали след края на май, когато изтече неплатения отпуск на Ценко Чоков, комисията ще излезе с друго решение все още не е ясно. Това хипотетично е възможно, ако се съберат нови доказателства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст