ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

трезор – допълнение

ОББ започна изплащането на дивидент за 2016 г. на своите акционери от 2 май 2017 година. Общата му сума е 97.9 млн. лв., или по 1.288537 лв. на акция. Решението  бе взето на провелото се през април общо събрание на акционерите, което одобри по-голямата част от нетната печалба за 2016-а, която също е в размер на 97.9 млн. лв., да бъде разпределена като дивидент за акционерите. Останалата част от над 13 млн. лв. бе решено да бъде отнесена в резерв "Неразпределени печалби".

Много малки и средни предприятия в страната са получили финансиране за над 35 млн. лв. от Българо-американската кредитна банка по програма "Напред" на Българската банка за развитие. Данните са към 25 април 2016 година. Сумата е усвоена в пълен размер.

Кредитната линия между БАКБ и ББР е договорена в края на юли 2015-а. Първоначално размерът й е 25 млн. лв. нисколихвен ресурс. Банката се ангажира да предоставя кредити на малки и средни компании в България при преференциални условия. Лихвените нива за оборотни и инвестиционни кредити са в размер на тримесечен EURIBOR + надбавка до 4.2%. Намалени са и изискванията за обезпеченост на сделките до 110% от стойността на кредитите.

 

Посолството на САЩ никога не е имало сметки във Fibank. Това коментираха от Първа инвестиционна банака по повод на твърдението, че американското посолство е закрило сметките си във финансовата институция.

"Да се говори за затваряне на сметки е изопачаване на истината", пише в съобщение на банката. Да напомним, че "Първа инвестиционна банка" АД работи в тясно сътрудничество с Bain&Co – една от двете най-големи американски консултантски компании, а също и с Международната финансова корпорация (IFC) към Световната банка.

Все по-високи са цените на жилищата в големите градове. А в някои от най-предпочитаните райони в София търсенето значително изпреварва предлагането. Това показва анализ на екипа "Икономически проучвания" на "УниКредит Булбанк". Според проучването в други части на страната процесът на възстановяване на цените след спукването на балона през 2009-2010 г. е в по-ранна фаза.

Очаква се търсенето на жилища да бъде все по-концентрирано в предпочитани географски локации и да се оформят изоставащи локации. Като такива предпочитани локации се оформят отделни квартали, най-вече в София и Пловдив, в които ограниченото предлагане се изправя пред нарастващо търсене.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст