ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Жители на софийски села и квартали с инициатива за по-добро качество на живота

Драгалевци ще остане само с красотата си

Жители на няколко софийски села и квартали създават местен парламент, който да прокарва предложения до Столичния общински съвет за подобряване на качеството на живот в населените места. Основните проблеми, за които гражданите търсят решения, са обновление  и развитие на инфраструктурата, въвеждане на екологично сметосъбиране, контрол върху поетите обещания от местната власт. Инициативата ще бъде предшествана от събрания за обществени обсъждания в отделните населени места, заявили участие, сочи Дарик.

Жителите на софийските села Владая и Бистрица, както и кварталите "Драгалевци", "Симеоново" и "Княжево" взимат развитието на населените места в свои ръце. Пред Дарик Васил Николов, създател на инициативата, разказа, че идеята е гражданите да определят най-наболелите проблеми, които общината да може да реши.  "Да се обединим няколко квартала и да настояваме за неща, които са проблем, и всеки квартал ще вкара в инициативата две-три неща, които са индивидуални за него, а другите квартали ще го подкрепят. Както се казва: един за всички – всички за един. За "Драгалевци" например приоритет е канализацията, защото там има проблеми с нея. "Симеоново" пък има проблем с транспорта, а освен това искат път до Симеоновския лифт, който в годините е бил на етап идея, но не се е осъществил. Парадокс е, че достъп до Симеоновския лифт от "Симеоново" няма", каза Николов.

Той прогнозира, че през есента гражданската инициатива ще излезе с  готови предложения до общината.

През юни ще са събранията, а през есента ще са готови предложенията и подписката, които ще бъдат представени пред Общинския съвет, обясни графика за развитие на инициативата Васил Николов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст