ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нови идеи за трафика в София

опашка трафик капъкуле

Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България и Столичната община се разбраха да работят заедно за подобряване на транспортната инфраструктура в София. Това стана по време на първата по рода си среща между членовете на сдружението, заместник-кмета по направление "Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев и изпълнителния директор на Центъра за градска мобилност Христиан Петров.

Асоциацията ще предоставя точни данни за работещите и живеещите в града, така че Центърът за градска мобилност да направи по-добри разчети за възможния поток от пътници. Така тези, които сега пътуват с автомобили, ще бъдат стимулирани да изберат обществения превоз. "Можем да реализираме конкретни стъпки в тази посока", категоричен е Христиан Петров.

Постигнато е и споразумение за популяризиране на услугите на масовия градски транспорт сред корпоративните клиенти – членове на Асоциацията на собствениците на бизнес сгради, така че да се увеличат ползвателите на тези услуги и да се намали автомобилният трафик. Първа стъпка в това отношение е идеята картите за градския транспорт да бъдат предложени с отстъпка от цената за членовете на сдружението, а доставянето и зареждането им да се прави на място в бизнес комплексите, където работят хиляди хора. "Така служителите бързо, лесно и по-изгодно ще могат да получат картата за цялата градска мрежа, без да се редят на опашки", отбеляза Петров.

Заместник-кметът Евгени Крусев пък акцентира върху проектите и плановете за изграждането на нова инфраструктура около района на летището и "Цариградско шосе", както и на бул."Т. Каблешков", който предстои да бъде свързан с бул. "Черни връх". По думите му до няколко седмици ще бъдат отворени за движение и районите около метростанциите, които в момента са в строеж, така че придвижването ще се улесни значително.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст