Мотив за тежкото престъпление в столичния кв. „Витоша“ са неуредени финансови сметки

кат

Неуредени финансови отношение е основната версия за двойното убийство в офис в столичния квартал "Витоша". Това стана ясно от брифинга на прокуратурата и главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Убитите са мъж и жена – представители на фирма-инвеститор. Според първоначалните данни тя е дължала пари на фирма-изпълнител, чийто собственик е задържаният Драгомир Драгомиров, сочи БНТ.

Главният секретар на МВР, административният ръководител на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова и директорът на СДВР дадоха подробности за незабавните полицейски действия, довели до бързото разкриване на двойното убийство в столицата, сочат от МВР.

„Благодарение на усилията на служители на СДВР, за кратък срок двойното убийство е разкрито. Извършителят е бил задържан в непосредствена близост до местопрестъплението в лек автомобил. В него е намерен и законно притежаван пистолет. Назначена е експертиза, тъй като се предполага, че с него е извършено престъплението”. Това заяви на брифинг в Съдебната палата административният ръководител на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова. Тя допълни, че под надзора на прокуратурата е започнато досъдебно производство по чл. 116 от НК, в рамките на което извършени множество процесуално-следствени действия. Назначени са и необходимите по делото експертизи. По думите й, в следващите няколко дни предстои задържаният, който е привлечен като обвиняем, да бъде изправен пред съда.

Подробности за предприетите полицейски действия по сигнала, постъпил на тел. 112 в 10.22 часа тази сутрин, оповестиха главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов. „Извършителят е задържан в резултат на организираните незабавни заградителни действия. Веднага е започната и работа по събиране на информация както за него, така и за жертвите”, посочи главен комисар Маринов. Той уточни, че на този етап няма данни, които да говорят за предварителна подготовка на престъплението. Вероятните мотиви, чието изясняване продължава, са неуредени финансови взаимоотношения. Оръжието, с което се предполага, че е извършено престъплението, е законно притежавано, а разрешението за него е издадено на физическо лице – допълни главният секретар на МВР.

Старши комисар Иванов отбеляза, че в рамките на предприетите по разследването действия са установени свидетели, които биват разпитвани. Жертви са мъж на 38 години и 61-годишна жена, а 35-годишният й син е откаран в тежко състояние в болница, лекари продължават да се борят за живота му.

И към момента текат процесуално-следствени действия на местопрестъплението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст